Για την καταπολέμηση των αλάτων με πιστοποίηση για πόσιμο νερό NSF 60. Το Siliphos II είναι το μοναδικό προϊόν στην αγορά για την καταπολέμηση των αλάτων που ενδεικνύεται για πόσιμο νερό (food grade). Η χημική του ονομασία είναι (NaPO3)6 Εξαμεταφωσφορικό Νάτριο και δημιουργείτε έπειτα από τήξη πολυφωσφορικού νατρίου και οξείδια ασβεστίου σε υψηλές θερμοκρασία (1200℃-1700℃). Το Siliphos II αντιδρά με τα θετικά ιόντα ασβεστίου και μαγνησίου (Ca2+ & Mg2+) και τα κάνει διαλυτά στο νερό. Έτσι με αυτό τον τρόπο αποτρέπει τις επικαθίσεις αλάτων στις σωληνώσεις, boiler και άλλες συσκευές. Επίσης ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα του Siliphos είναι ότι αντιδρά με τα ιόντα σιδήρου Fe2+ δημιουργώντας μια αδιάλυτη ταινία που προστατεύει τις μεταλλικές σωλήνες από την διάβρωση. Χρησιμοποιώντας 1 kg αυτού του προϊόντος, μπορείτε να επεξεργαστείτε έως και 250 m 3 νερού. Το υλικό πλήρωσης κατασκευάζεται στη Γερμανία στο Ludwigshafen και είναι πιστοποιημένο κατά NSF/ANSI/CAN 60 (www.nsf.org).


108.00 

Μάθε Περισσότερα


Πλεονεκτήματα του Siliphos ® :
• προστατεύει τα βιομηχανικά συστήματα ύδρευσης, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τα ξενοδοχεία, τα δημόσια κτίρια, τις εξοχικές κατοικίες από άλατα και διάβρωση.
• αποτρέπει το σχηματισμό του λεγόμενου "καφέ νερού".
• μειώνει το κόστος επισκευής/αντικατάστασης εξοπλισμού συστημάτων ύδρευσης και παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους·
• εξοικονομεί ενέργεια.
• δεν απαιτεί ηλεκτρική εγκατάσταση.
εύκολη στη συντήρηση. ® .Διανομείς Siliphos ® . Οι διανομείς τοποθετούνται στο σύστημα νερού και γεμίζονται με κόκκους Siliphos®. Το νερό της βρύσης που ρέει διέρχεται μέσω του διανομέα και διαλύει την εγκατεστημένη μικρή ποσότητα Siliphos®. Οι αυξήσεις της πίεσης του νερού δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του διανομέα

Κλιμακωμένος σωλήνας

Το Siliphos ® είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για την προστασία των συστημάτων νερού από άλατα και διάβρωση

Πρόληψη διάβρωσης με Siliphos ®
Λόγω της ακριβούς συγκέντρωσης πολυφωσφορικών, το Siliphos® αποτρέπει το σχηματισμό αλάτων, εναποθέσεων και διάβρωσης. Τα φωσφορικά άλατα που περιέχονται στο Siliphos ® είναι ένα καλά ισορροπημένο μείγμα διαιτητικών οργανικών φωσφορικών αλάτων, τα οποία είναι εγκεκριμένα για επεξεργασία πόσιμου νερού. Τα φωσφορικά άλατα επιβραδύνουν τις διεργασίες καθόδου και διάβρωσης, δημιουργώντας ένα συνεργιστικό αποτέλεσμα.
Χάρη στον επιτυχημένο συνδυασμό των ιδιοτήτων απορρόφησης της διάβρωσης των φωσφορικών και πυριτικών αλάτων που περιλαμβάνονται σε αυτό το προϊόν, δημιουργείται το λεπτότερο προστατευτικό φιλμ στη μεταλλική επιφάνεια, προστατεύοντάς την αξιόπιστα από τη διάβρωση. Είναι πολύ σημαντικό ότι μια πολύ χαμηλή συγκέντρωση Siliphos ® (2-3 mg/l) είναι επαρκής για αξιόπιστη προστασία από τη διάβρωση και το σχηματισμό αλάτων .

Επιβράδυνση και αφαλάτωση αλάτων
Το Siliphos® διαλύεται αργά και αφαιρεί μεταλλικές εναποθέσεις που σχηματίστηκαν προηγουμένως στους σωλήνες. Δεν μπορούμε να πούμε ότι το Siliphos® δεν καταστρέφει τα άλατα με την πλήρη έννοια της λέξης. Αυτό το αντιδραστήριο προστατεύει από το σχηματισμό νέων εναποθέσεων οξειδίου/υδροξειδίου του σιδήρου και μαλακώνει τις συσσωρευμένες εναποθέσεις, οι οποίες σταδιακά ξεπλένονται από το νερό.
Ο χρόνος που απαιτείται για την αφαίρεση των καταθέσεων εξαρτάται από μεγάλο αριθμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού και της σύνθεσης των καταθέσεων. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 4 ημέρες έως 6 μήνες και περισσότερο. Τα τυπικά καφέ λέπια (οξείδιο σιδήρου, υδροξείδιο) μπορούν είτε να αφαιρεθούν πλήρως είτε μερικώς. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν λευκές εναποθέσεις ανθρακικού ασβεστίου ή πυριτικών αλάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι δυνατό μόνο να σταματήσει ο περαιτέρω σχηματισμός τους.
Οι ελαττωματικές επιφάνειες των τοίχων των παλαιών αγωγών καλύπτονται με μαλακές αποθέσεις οξειδίου του σιδήρου. Το νερό που έχει υποστεί επεξεργασία με Siliphos ® κάνει αυτές τις εναποθέσεις σκληρές, αποτρέποντας έτσι τα ελαττώματα (τρύπες, μικρές ρωγμές) από το να αυξηθούν σε μέγεθος. Αυτό είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό πολλών τύπων φωσφορικών αλάτων στο Siliphos ® .